[EUKN POLICY LAB]: Na poti k ničelni neto rasti pozidanih zemljišč

Evropska mreža znanja o mestih (The European Urban Knowledge Network EUKN) in Ministrstvo za naravne vire in prostor vabita na »Policy Lab« z naslovom Na poti k ničelni neto rasti pozidanih zemljišč − Spoznanja iz projekta ‘Krožno  gospodarjenje s prostorom‘.

Dogodek bo potekal 19. marca 2024 med 9. in 15. uro v Hiši EU v Ljubljani.

Cilji dogodka so:
• Ozaveščanje širše strokovne javnosti o pomenu rasti pozidave zemljišč kot vroče okoljske in prostorske teme.
• Predstavitev projekta Krožno gospodarjenje s prostorom . Projekt podaja strateški načrt z naborom ukrepov za zmanjševanje pozidave zemljišč, spodbujanje krožne oziroma ponovne rabe zemljišč in povečanje »recikliranja« mestnega prostora.
• Razprava o izkušnjah drugih držav pri zmanjševanju pozidave zemljišč in odziv na izkušnje projekta »Krožno gospodarjenje s prostorom«.
• Prikaz uspešnih praks mest pri krožni oziroma ponovni rabi prostora.

Na Policy Lab ste vljudno vabljeni urbani in prostorski načrtovalci, predstavniki državnih in lokalnih organov, vključenih v prostorsko in urbanistično načrtovanje ter strokovnjaki s področja rabe in varstva tal.

PROGRAM

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna registracija preko spletne strani EUKN, kjer so na voljo tudi dodatne informacije o dogodku in program dogodka.

Naslovna fotografija: Goran Jakovac