Zeleni ukrepi Urbane agende EU in Evropski zeleni dogovor

0
80

Vabljeni na mednarodni posvet Evropske mreže znanja za urbana okolja (EUKN) za Slovenijo in Ministrstvo za okolje in prostor.

18. marec 2021, 13.00-16.30

Preko platforme Zoom, v angleščini s prevodom v slovenščino

Na posvetu bomo raziskali ubrano razsežnost Evropskega zelenega dogovora in povezavo z Urbano agendo EU. ‘Zelena’ priporočila partnerstev Urbane agende bomo umestili v širši politični in institucionalni okvir. V drugem delu posveta se bomo posvetili konkretnim temam – krožnemu gospodarstvu, na naravi temelječim rešitvam v mestih in boljši zakonodaji v podporo urbanemu razvoju.

S posvetom nadgrajujemo ugotovitve dveh strokovnih posvetov EUKN iz leta 2020. Na njih smo izpostavili okoljske vidike Urbane agende EU, zakonodajne ovire za trajnostni razvoj mest in predloge partnerstev agende za krožno gospodarstvo, na naravi temelječe rešitve, mobilnost in digitalizacijo v mestih. Posveti so del priprav Ministrstva za okolje in prostor na predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici 2021, na področju urbanega razvoja. Namen skupnih aktivnosti ministrstva in EUKN je priprava priporočil o zmanjšanju zakonodajnih ovir in boljši podpori mestom pri doseganju okoljskih ciljev. Zaključke nameravamo predstaviti ministrom EU, pristojnim za okoljske in urbane zadeve.

PRIJAVA

PROGRAM



DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here