ZAPOLNJENO – Turistične kooperative in sodobni poslovni modeli v turizmu

0
597

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in Skupnost občin Slovenije organizirajo posvet Turistične kooperative in sodobni poslovni modeli v turizmu, ki bo v torek, 5. julija 2016 s pričetkom ob 10.00 uri v Kulturnem domu Božidarja Jakca, Padna 11, Piran.

Osrednja tema posveta je predstavitev inovativnih oblik organiziranosti v turizmu, ki so osredotočene na izvajanje namestitvene dejavnosti in poslovnega povezovanja v turističnih kooperativah. Zadruge ali kooperative sicer niso nova oblika poslovnega modela, vendar jih v Sloveniji na področju turizma šele razvijamo. Na posvetu bo predstavljen zadružni poslovni model, ki omogoča učinkovito povezovanje v turistične kooperative s ciljem vzpostaviti poslovno sodelovanje fizičnih oseb, gostiteljev, zasebnega in javnega sektorja, ki turistom nudijo različne turistične storitve: namestitev, prehrana, vodenje, prevozi, animacije, šport.

Digitalizacija je gonilna sila globalnih sprememb, ki se v turizmu izrazito odražajo in zahtevajo odziv tako ponudnikov nastanitev kot tudi pravno-formalnega sistema. Največji hotel na svetu je skoraj čez noč postal Airbnb. Ljudje se s pomočjo te in drugih spletnih platform  povezujejo, sodelujejo in ustvarjajo dodano vrednost. Zato smo na posvet  povabili predstavnika podjetja Airbnb, da bo z nami delil njihovo vizijo in odzive držav, v katerih so prisotni in teh je več kot 190.

Posvet bo potekal v slovenskem, angleškem in hrvaškem jeziku, saj smo ob že omenjenem Airbnb povabili tudi goste iz sosednje Hrvaške in Italije, ki bodo predstavili primere dobre prakse.

POSODOBLJEN PROGRAM, 5. 7. Padna

Z dnem 27.6.2016 smo zapolnili vsa razpoložljiva mesta, zato prijava na dogodek več ni mogoča. Hvala za razumevanje.

Powered by WPeMatico

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here