Zakaj je Dunaj pri vrhu skoraj vseh lestvic kakovosti življenja?

0
673

Ko mednarodno svetovalno podjetje Mercer objavi svojo letno razvrstitev mest po kakovosti življenja, prvo mesto skoraj avtomatično pripade Dunaju.

Avstrijska prestolnica je prva na lestvici že sedem let zapored. Mercer podeljuje Dunaju visoke ocene za varnost, dobre javne storitve, prevoz in možnosti za rekreacijo. Revija Monocle v svoji raziskavi Dunaj prav tako uvršča visoko. Čeprav je letos zdrsnil na tretje mesto, je revija aprila tukaj gostila svojo letno konferenco o kakovosti življenja. Na Economistovi najnovejši »liveability« lestvici je Dunaj na drugem mestu.

Kaj je dunajski recept za uspeh? Če vprašate lokalno upravo, gre za mešanico dobrega dolgoročnega načrtovanja, poudarek na participaciji prebivalcev in nenehno prizadevanje za družbeno enakost. »Dunaj ostaja v stiku s svojo tradicijo, ampak je vseeno v toku s časom,« pravi Judith Sandberger z dunajske poslovne agencije. »Dunaj ne zagovarja hitrih rešitev.«

Več …

dunaj_zelene površine_Nick Starichenko_shutterstock_364859375

Foto: Radu Bercan in Nick Starichenko, Shutterstock.com

Vsebina na strani Zakaj je Dunaj pri vrhu skoraj vseh lestvic kakovosti življenja? se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI