Spletna stran na enem mestu ponuja informacije evropskih programov na temo urbane politike in obvešča o delu ministrstva na področju urbanega razvoja.

Novice

POVEŽITE SE Z EUI SKUPNOSTJO

Evropska pobuda za mesta predstavlja novo funkcijo – skupnost na portalu Portico, prek katere se lahko povežete z več kot 1000 navdušenci nad urbanimi temami.

Aktualno

  • Vse novice
  • Dogodki
  • Novice
  • Pozivi in razpisi
city-to-city-exchanges-matchmaking-event

[IZMENJAVA MEST / CITY-TO-CITY EXCHANGE]: SPLETNI SEMINAR ZA ISKANJE PARTNERJEV

Pridružite se spletnemu seminarju v ponedeljek, 11. marca 2024, od 14.00 do 16.00 in se poglobite v bistvo izmenjave mest (city-to-city exchange) ter se povežite z drugimi mesti, ki se soočajo s podobnimi izzivi kot vi.

Preberi več
elaine-casap-qgHGDbbSNm8-unsplash(1)

EU LABORATORIJI ZA MESTA

EU laboratoriji za mesta (EU City Labs) so dogodki za izmenjavo znanja, ki jih skupaj organizirata URBACT in Evropska pobuda za mesta (EUI). Trenutno so odprte prijave za EU laboratorij za mesta o spreminjanju navad za zdrav in trajnosten prehranski sistem, ki se bo odvijal 21. in 22. marca 2024 v francoskem mestu Mouans-Sartoux.

Preberi več
IPoP_graz_foto_Urška (137)

8. razpis EUKI za projektne ideje

Nemško zvezno ministrstvo za gospodarstvo in podnebne ukrepe (BMWK) je objavilo 8. razpis za projektne ideje Evropske pobude za podnebje (EUKI). Financirali bodo izbrane projekte, ki spodbujajo čezmejne podnebne ukrepe v Evropi.

Preberi več
IMG_4772

[EUKN POLICY LAB]: Na poti k ničelni neto rasti pozidanih zemljišč

Evropska mreža znanja o mestih (EUKN) in Ministrstvo za naravne vire in prostor vabita na »Policy Lab«: Na poti k ničelni neto rasti pozidanih zemljišč, ki bo 19. marca 2024 v Hiši EU v Ljubljani.

Preberi več
23657B1828

Znan je nabor praks v okviru razpisa Mesta>>mestom

Med oktobrom in decembrom 2023 je potekal razpis Mesta >> mestom, s katerim je IPoP – Inštitut za politike prostora občine in javna podjetja povabil, da jim posredujejo svoje dobre prakse na področju trajnostnega urbanega razvoja.

Preberi več
Person greening

Anketa o ozelenjevanju mest: Partnerstvo Urbane agende EU vabi k sodelovanju

Ste nacionalni, regionalni ali lokalni organ, ki ima ambicije in izkušnje z ustvarjanjem zelenih območij v mestih? Partnerstvo Urbane agende EU Greening Cities v okviru postopka za opredelitev konkretnih ukrepov vabi k sodelovanju v nedavno objavljeni anketi.

Preberi več

Koledar dogodkov

Evropski teden regij in mest
Laboratorij za politike: Načrtovanje odpornosti mest
Mednarodna konferenca Mestni turizem
Konferenca: Presoja učinkov na prostor
Mestni laboratorij EU za energetski prehod

Prijava na novičnik

"*" indicates required fields

Soglasje*

Programi