Vabilo na spletno strokovno posvetovanje o zgraditvi 6 000 najemnih socialnih in kadrovskih lesenih bivališč

0
42

V sodelovanju s slovenskim razvojnim svetom organiziramo posvetovanje o zgraditvi 2000 najemnih socialnih in 4 000 najemnih kadrovskih lesenih hiš ali stanovanj, ki so zgrajena tako, da so bivališča energetsko povsem samooskrbna in omogočajo tudi oskrbo osebnih vozil z lastno elektriko ter omogočajo stanovalcem, da se oskrbujejo z zelenjavo in sadjem z lastnega vrta.

Cilj posvetovanja je seznanitev in ocena ponujenih rešitev iz gradiva Slovenska podnebna nevtralnost do leta 2030 in morebitna podpora amandmajem k predlogu Nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost. Slovenski razvojni svet predlaga, da se iz nepovratnih sredstev, ki jih Slovenija pridobi iz EU preko eko sklada donira stanovanjskim skladom in občinam za najemna lesena socialna bivališča 30 % donacije in za kadrovska 15 % donacije.

Kot zagovorniki policentričnega razvoja slovenski razvojni svet predlaga, da se najemna bivališča gradijo v vseh občinah in ne samo v večjih mestnih središčih.

Program:

  • Dr Gojko Stanič: Trajnostni način prebivanja
  • Razprava, pogovor z udeleženkami in udeleženci

Udeležba je brezplačna, prijave so obvezne s prijavnico spodaj.

Vljudno vabljeni!

Vabilo na posvet o izgradnji najemnih stanovanj, 23.4.2021

Gradiva:

Vsebina na strani Vabilo na spletno strokovno posvetovanje o zgraditvi 6 000 najemnih socialnih in kadrovskih lesenih bivališč se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here