Urban Maestro, mednarodni spletni forum o politikah in novih strategijah upravljanja za urbanistično oblikovanje

0
82

UN-Habitat, in Generalni direktorat za teritorialno ozemlje v okviru portugalskega predsedstva Svetu EU organizirata mednarodni spletni forum o politikah in novih strategijah upravljanja za urbanistično oblikovannje – Urban Maestro.

V zadnjih dveh letih je projekt Urban Maestro preučeval in spodbujal inovacije na področju upravljanja urbanega oblikovanja z omogočanjem boljšega razumevanja alternativnih neregulativnih (mehkih) pristopov in njihovega prispevka h kakovostemu grajenemu okolju.

Digitalni posvet bo potekal v sredo, 17. marca 2021.

O dogodku in prijava

O projektu Urban Maestro

V dveh letih se je projekt Urban Maestro poglobil v upravljanje urbanega oblikovanja po Evropi. Preučil je posege v sredstva in procese oblikovanja grajenega okolja, ki so jih vzpostavili javni organi in drugi deležniki po celini, da bi oblikovali tako procese kot rezultate v javnem interesu. Poudarek je bil predvsem na uporabi mehkih pristopov za vplivanje na kakovost zasnove, da bi razumeli obseg, uporabo in učinkovitost niza neformalnih (neregulativnih) orodij za upravljanje mestnega oblikovanja, ki jih imajo vlade, občine in drugi na razpolaganje.

Urban Maestro od leta 2019 izvajajo trije partnerji: Program Združenih narodov za naselja (UN-Habitat), bruseljski Bouwmeester Maître Architecte (BMA) in University College London (UCL). Financira ga raziskovalni in inovacijski program Evropske unije Obzorje 2020.

Več o projektu: www. urbanmaestro.org

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here