URBACT dogodek na konferenci HABITAT III v Quitu

0
603

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov med 17. in 20 oktobrom 2016 v ekvadorski prestolnici Quito organizira konferenco Habitat III na temo stanovanj in trajnostnega urbanega razvoja. Cilj konference je sprejeti novo urbano agendo, izhajajoč iz urbane agende iz Istanbula iz leta 1996.

Konferenco Habitat III sestavlja vrsta predavanj in družabnih dogodkov za predstavnike lokalnih uprav in urbane deležnike z vsega sveta. Udeleženci se bodo imeli priložnost seznaniti z najnovejšimi trendi in sodelovati v razpravah o trajnostnem urbanem razvoju, glavna tema pa bo seveda nova urbana agenda in njen vpliv na prihodnost mest.

URBACT kot del programa Habitat III organizira družabni dogodek:

Making my city a better place to live: lessons learnt from Europe’s local authorities

URBACT želi predstaviti metode, orodja in znanje za trajnostni urbani razvoj, ki so bili v okviru programa razviti v zadnjih 10 letih. Predstavniki evropskih mest in občin bodo z udeleženci delili svoje konkretne izkušnje in dobre prakse z različnih področij urbanega razvoja.

Več …

Vsebina na strani URBACT dogodek na konferenci HABITAT III v Quitu se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorja IPoP.

DELI