Tretji razpis za inovativne urbane aktivnosti

0
1007

Rok za prijavo: 30. marec 2018

Program za urbane inovativne aktivnosti (Urban Innovative Actions, UIA) je objavil tretji razpis. Cilj razpisa je urbanim območjem po vsej Evropi zagotoviti sredstva za testiranje novih in še nepreizkušenih rešitev za reševanje urbanih izzivov.

Razpis je odprt od 15. decembra do 30. marca 2018.

Tretji razpis se osredotoča na štiri teme: prilagajanje podnebnim spremembam, kakovost zraka, stanovanja ter delovna mesta in veščine v lokalnem gospodarstvu. Podroben opis tem je na voljo na spletni strani programa. Okvirni proračun tega razpisa je 80 do 100 milijonov evrov.

Do sredstev so upravičeni lokalni organi, ki so pristojni za urbani razvoj na urbanih območjih z več kot 50.000 prebivalci. V Sloveniji se lahko skupaj prijavi tudi več občin, če gre za enotno urbano območje.

Na podlagi Uredbe o Evropskem skladu za regionalni razvoj (ESRR) Evropska komisija namenja sredstva za projekte, ki na inovativen način preizkušajo nove, še ne preverjene rešitve za izzive na področju trajnostnega urbanega razvoja. Izbrani projekti bodo morali biti inovativni, kakovostni, načrtovani in izvedeni v sodelovanju s ključnimi deležniki, osredotočeni na rezultate in prenosljivi.

Na prejšnjem razpisu sta bila uspešna Ljubljana in Maribor, ki sta uspela pridobiti financiranje za svoje inovativne projekte na področju krožnega gospodarstva.

Program za zainteresirane prijavitelje organizira več seminarjev po Evropi, nam najbližji bo v Zagrebu, 23. januarja 2018. Več o seminarju tukaj.

Vse o aktualnem razpisu na tej povezavi.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here