Predlogi štirih tem Urbane agende EU

0
415

V času slovenskega predsedovanja Svetu EU potekajo pogovori o nadaljevanju Urbane agende EU. Preko agende podpiramo sodelovanje mest na ravni EU pri pripravi politik pomembnih za mesta. Od leta 2016 poteka sodelovanje v obliki tematskih partnerstev med mesti, državami, Evropsko komisijo in drugimi mednarodnimi organizacijami. Do sedaj so iskali in predlagali rešitve za boljšo zakonodajo, financiranje in znanje na 14 različnih področjih.

Združenje evropskih mest Eurocities in Svet evropskih občin in regij (CEMR) sta pripravila predloge štirih tem, ki so po njihovem mnenju pomembne za mesta in primerne za sodelovanje na evropski ravni v prihodnjih letih. Predlagane štiri teme:

V primeru zanimanja za njihovo obravnavo s strani mest, držav in drugih, bodo vključene v Ljubljanski dogovor o nadaljevanju Urbane agende EU, ki bo sprejet novembra letos.

Z mesti/občinami bi želeli preveriti:

  • Ali so omenjene štiri teme pomembne za izvajanje mestnih politik in programov?
  • Katere od predlaganih tem so za občine/mesta trenutno najbolj pomembne? Kako bi jih razporedili po pomembnosti?
  • Ali imajo dodatne vsebinske predloge pri štirih temah?
  • Katere ovire pri zakonodaji, financiranju ali znanju na teh področjih zaznavajo?

Veseli bomo vašega odziva. Komentarje in predloge nam lahko pošljete na PSEU21_prostor.mop@gov.si do 8. oktobra 2021.

Slovensko predsedovanje 6. oktobra 2021 organizira mednarodno delavnico za razpravo z mesti o predlaganih štirih temah. Delavnica bo potekala preko spleta, v angleščini. Vabilo in več informacij sledi v kratkem.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here