Sodelujte z mesti izven EU!

0
824

Mesta iz držav članic EU, ki si želijo izmenjati izkušnje z mesti iz regij izven EU, se lahko prijavijo na program sodelovanja med mesti International Urban Cooperation (UIC) na temo trajnostnega urbanega razvoja.

Program si prizadeva spodbujati povezave med evropskimi mesti (še zlasti tistimi z več kot 50.000 prebivalci) in mesti iz Latinske Amerike in Karibov, iz Indije, Japonske, Severne Amerike in Azije. Program lokalnim voditeljem omogoča, da se povežejo z mesti z drugih delov sveta in dobijo nov pogled na izzive trajnostnega razvoja.

Mesta iz držav EU se lahko zdaj prijavijo za partnerstva z mesti iz Argentine, Brazilije, Kanade, Čila, Kolumbije, Indije, Japonske, Mehike, Peruja in Združenih držav Amerike (Kitajska je bila v ključena že v prejšnji razpis) do 11. septembra 2017.

Program bo uspešne kandidate povezal z mesti iz zgoraj naštetih držav, ki se soočajo s podobnimi problemi, kar bo obema partnerskima mestoma omogočilo, da sodelujeta, gradita povezave in si izmenjujeta znanje. Predstavniki obeh mest bodo sodelovali pri študijskih obiskih, izmenjavah zaposlenih, usposabljanjih in seminarjih in skupaj razvijali lokalne akcijske načrte za spodbujanje trajnostnega urbanega razvoja na izbranem območju.

Zainteresirane občine se lahko prijavite do 11. septembra 2017 s tem obrazcem.
Več informacij tukaj.

Letak: iuc_leaflet_en.pdf

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here