Serija spletnih dogodkov Europe’s Cities Fit for Future

0
147

Kaj lahko nova leipziška listina in kohezijska politika EU prispevata, da se prožna mesta in regije lažje prilagodijo prihodnosti? Kakšni so pristopi pravičnih, zelenih in produktivnih mest in regij?

Nemško združenje za stanovanja, urbani in prostorski razvoj ter Nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve, graditev in skupnost vabita na spletno serijo petih dogodkov ‘Europe’s Cities Fit for Future’ (Evropska mesta: pripravljena za prihodnost). Dogodki so del nemškega predsedovanja Sveta EU. Poudarek konference bo na novi leipziški listini in primerih dobrih praks celostnega in trajnostnega urbanega razvoja v Evropi. 

Konferenca bo potekala 3., 9. in 18. septembra 2020 prek spleta:

3. september 2020, 9.30 – 12.30: Kick-Off (Future-proof cities & regions – what a New Leipzig Charter wants to contribute)
Globalizacija ima močan vpliv na lokalni ravni. Podnebne spremembe, vse večja družbena fragmentacija, digitalizacija, nova gospodarstva: Mesta se soočajo s številnimi različnimi izzivi. Kako se spoprijeti z njimi in kaj bi lahko prispevala nova Leipziška listina in njena načela?

9. september 2020, 9.45 – 18.15 (3 seje po 2 h 50 min): Translate into action (Just, green & productive – frontrunner-cities and their approaches)
Številna mesta in regije iz celotne Evrope že izvajajo inovativne strategije in načela, kot so opisana v novi leipziški listini. Kaj se lahko naučimo od njih? To bodo obravnavali v treh interaktivnih tematskih sejah o primerih dobrih praks pravičnih, zelenih in produktivnih mestnih strategij. 

18. september 2020, 9.30 – 12.30: Set the right framework (Empowering our cities to act – what EU-policies are needed)
Soseske, mesta in regije so jedro inovativnega, integrativnega in vključujočega razvoja, ki je blizu državljanom in njihovim potrebam. Na zadnjem delu spletne konference bodo razpravljali o tem, kaj lahko na ravni EU storimo, da bodo opolnomoči mesta in regije pripravljene na prihodnost.


Program dogodka je dostopen tukaj >>>

Registracija >>>

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here