Se vaše mesto digitalizira?

0
486

Raziskava programa ESPON o digitalizaciji javnih storitev v evropskih mestih

Digitalna orodja in rešitve spreminjajo načine izvajanja javnih storitev. Veliko mest se aktivno ukvarja z modernizacijo postopkov in prilagoditvijo storitev za elektronsko poslovanje. S tem so poenostavili in izboljšali upravljanje, povečali učinkovitost ter na nekaterih področjih izboljšali vključenost prebivalcev v različne procese. Kljub uspehom pa se mesta še vedno soočajo z mnogimi izzivi na področju digitalnega poslovanja.

Program ESPON si prizadeva bolje razumeti razsežnosti digitalne tranzicije evropskih mest, zato izvaja vseevropsko raziskavo o digitalnem prehodu v Evropi. Raziskava je nadaljevanje študije, ki je bila izvedena lani in v kateri so zbrani odzivi 136 mest. Rezultati študije so služili tudi kot podpora razpravam o digitalnem prehodu v času predsedovanja Estonije Svetu EU. Kratko predstavitev si lahko ogledate na spletnih straneh programa.

V raziskavi lahko sodelujete prek spletnega vprašalnika, do katerega dostopate prek te spletne povezave. Vprašalnik bo na voljo do torka, 31. julija 2018.

Za sodelovanje v raziskavi se vam najlepše zahvaljujemo.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here