Predstavitev priročnika Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj

0
153
V sredo 22. junija smo zainteresiranim učiteljem in mladinskim delavcem kratko predstavili glavni rezultat projekta “Tools for Learning – Tools for Sustainable Development“,  v katerem smo v okviru programa ERASMUS+ preteklo leto sodelovali z organizacijama: Zelena Istra (Hrvaška) in Legambiente Lombardia Onlus (Italija), to je “Priročnik Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj“.
V priročniku so predstavljena orodja za neformalno učenje, ki jih sodelujoče organizacije pri svojem delu z mladimi že vrsto let tudi same uspešno uporabljajo. Gre za zbirko osmih vaj oziroma orodij s pomočjo katerih lahko v šolah, med dopolnilnimi in dodatnimi dejavnostmi na zanimiv, predvsem pa vključujoč, način popestrimo in poglobimo razvoj znanja in veščin s področja ravnanja z odpadki, podnebnih sprememb in urejanja prostora. Način učenja in izbrane vsebine mladim pomagajo tako pri ozaveščanju izzivov trajnostnega razvoja kot pri spreminjanju navad in predvsem pri razvoju veščin za njihov osebni angažma in sodelovanje v trajnostnem razvoju. Urbani sprehod, škatla za izmenjavo stvari in simulacija podnebne konference so tri od osmih orodij za sodobno, na kompetencah temelječe poučevanje učiteljev in mladinskih delavcev o trajnostnem razvoju.
Vsi udeleženci predstavitve bodo po pošti prejeli tudi tiskano verzijo Priročnika v slovenščini.
V prihodnjih dneh pa bo na voljo tudi digitalna verzija priročnika v angleščini, hrvaščini in italijanščini.

The post Predstavitev priročnika Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj appeared first on IPoP – Inštitut za politike prostora.

Vsebina na strani Predstavitev priročnika Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI