Podatki o okolju in javne storitve

0
85

V okviru Tedna podatkov 2022 vas vljudno vabimo na dogodek, posvečen okoljskim podatkom in namenjen občinam in njihovim javnim službam, nevladnim organizacijam ter drugim javnim organizacijam, odgovornim za okolje, javno upravo, digitalizacijo in odprte podatke. Dogodek bo potekal spletno, v četrtek, 26. maja 2022, z začetkom ob 10.00 uri na platformi Zoom.

Z rastjo okoljske ozaveščenosti in digitalizacije državljani pričakujejo enostaven dostop do različnih okoljskih informacij. Kaj jim lahko ponudimo? Kako podatke pridobivajo in uporabljajo občine, kako ARSO, kako NVO-ji, ali med njimi obstaja sodelovanje, izmenjava, sinergije? Ali so oblike podatkov standardizirane, so povezljive, so strojno berljive? To je le nekaj vprašanj, katerim odgovore bi želeli poiskati na dogodku.

Namen srečanja je predstaviti tehnologije, sisteme in procese od zbiranja podatkov, obdelave do uporabe/aplikacije ter skozi vodeno razpravo najti sinergije in skupne izzive. Udeleženci bodo poskušali opredeliti nadaljnje korake k bolj uporabniku osredotočenim javnim službam, ki se ukvarjajo z okoljskimi podatki.

Program je zasnovan iz dveh delov, plenarnega, kjer bodo različni strokovnjaki predstavili svoje izkušnje z okoljskimi podatki in okrogle mize, kjer bodo udeleženke in udeleženci skupaj z moderatorjem in panelisti iskali odgovore na različna vprašanja.

Več o dogodku na tej povezavi.

Vabilo s programom – za tiskanje

Udeležba je brezplačna, prijave se zbirajo tukaj.

Vsebina na strani Podatki o okolju in javne storitve se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here