Plačni sistem v javnem sektorju s poudarkom na ureditvi dodatkov

0
123

Plača je ena temeljnih pravic iz delovnega razmerja, saj javni uslužbenec sklene pogodbo o zaposlitvi, s katero se zaveže, da bo za plačilo opravljal delo za delodajalca, pri tem mora to plačilo biti zakonito in skladno z vsemi predpisi s področja plač v javnem sektorju. Vsi, ki opravljajo naloge na področju plač, morajo poznati sistem plač in tudi sistem drugih pravic in obveznosti, saj bodo le tako lahko zagotovili zakonito ravnanje, kar je še posebej pomembno pri določanju in izplačevanju dodatkov.

Na izobraževanju bodo predstavljene pravne podlage na področju plač v javnem sektorju, posebej pa dodatki, ki jih določata in urejata ZSPJS in KPJS ter drugi predpisi in pravila, ki jih je treba upoštevati predvsem pri določanju in izplačevanje dodatkov. Gre za vsebine, ki so namenjene javnim uslužbencem v kadrovskih službah in v službah za določanje in obračun ter za izplačilo plač.

Predavala bo Štefka Korade Purg, dolgoletna vodja Sektorja za organizacijo javnega sektorja ter uslužbenskega sistema na Ministrstvu za javno upravo z več kot 35-letnimi delovnimi izkušnjami v državni upravi.

Predlog urnika:

9.00 – 9.30 Plačni sistem v javnem sektorju (splošna predstavitev, pregled predpisov in kolektivnih pogodb)
9.30 – 10.00 Pregled predpisov in kolektivnih pogodb, ki urejajo delovni čas in pogoje dela v povezavi z izplačili dodatkov
10.00 – 10.30 Sestava plače (osnovna plača, del plače za delovno uspešnost in dodatki)
10.30 – 10.45 Odmor
10.45 – 11.15 Dodatki, določeni v ZSPJS
11.15 – 11.45 Vrste in višine dodatkov v KPJS

Razlage KPJS v zvezi z dodatki

11.45 – 12.15 Vrste in višine dodatkov v KPJS

Razlage KPJS v zvezi z dodatki

*SOS si v skladu z organizacijo dogodka pridržuje pravico do dopolnitev programa

Vabilo za tiskanje najdete na povezavi TUKAJ.

Vsebina na strani Plačni sistem v javnem sektorju s poudarkom na ureditvi dodatkov se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here