Naslednji forum županov bo 4. in 5. aprila 2022

0
430

Oktobra 2020 je prvi forum županov združil 40 županov in podžupanov, ki predstavljajo 36 držav v regiji UNECE, da bi razpravljali o tem, kako so v svojih mestih premagovali izzive pandemije COVID-19. Po uspešni prvi izvedbi so se odločili, da forum v letu 2022 ponovno organizirajo.

Arhitekt Lord Foster je prvi forum županov odprl s svojim posebnim nagovorom “Sporočilo županom”. S postavitvijo optimističnega tona je priznani arhitekt poudaril, da so mesta vedno iz krize izhajala močnejša in da bi lahko pandemija pomagala našim mestom, da postanejo bolj zelena, pametnejša in bolj zdrava. Vendar morajo izkoristiti to priložnost za napredek.

Forum je županom omogočil izmenjavo najboljših praks in pokazal jasno pot za pozitivne spremembe v njihovih mestih.

Župani so podprli tudi “Ženevsko izjavo županov” (Geneva Declaration of Mayors), katere cilj je postaviti cilje trajnostnega razvoja v središče prizadevanj za okrevanje in ustvarjanje nove urbane resničnosti v dobro vseh. Izjava vključuje načrt konkretnih ukrepov, ki jih lahko sprejmejo lokalne oblasti, da mesta resnično bolje okrevajo.

Preberite več na: https://unece.org/housing/publications/geneva-declaration-mayors-2020

Glede na uspeh prvega foruma so se države članice odločile, da bodo leta 2022 organizirale drugi forum županov v Ženevi. Forum bo potekal skupaj z regionalnim forumom o trajnostnem razvoju in bo predstavil dejavnosti, ki potekajo v mestih in omogočil izmenjavo praks za spodbujanje sprememb.

Prijavite se za sodelovanje: https://unece.org/housing/events/forum-of-mayors-2022

Poskrbite, da ne boste zamudili naslednjega sodelovanja med župani in Združenimi narodi! Shranite datum: 4-5. Aprila 2022.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here