Mednarodna konferenca Skupaj do stanovanj

0
73

SKUPAJ DO STANOVANJ, Stanovanjske zadruge in skupnostni zemljiški skladi.

17. marec 2022, med 9.00 in 13.30, Stara elektrarna, Slomškova 18, Ljubljana

Vljudno vas vabimo na mednarodno konferenco Skupaj do stanovanj, ki se umešča v čas in prostor zaostrene stanovanjske krize in ponuja vpogled v nešpekulativne skupnostne stanovanjske rešitve, ki dobro delujejo v tujini in bi lahko pomembno prispevale k reševanju stanovanjskega vprašanja tudi pri nas.

Na konferenci bosta predstavljeni dve dobri praksi – stanovanjska zadruga Kohlenrutsche iz Dunaja in Skupnostni zemljiški sklad Bruselj, ki bosta izhodišče za razpravo o vlogi javnih akterjev pri omogočanju tovrstnih stanovanjskih projektov ter o učinkih, ki jih imajo na stanovanjski fond in širše na družbo. V drugem delu konference bodo predstavljene nekatere pobude za stanovanjske zadruge iz lokalnega okolja – iz Ljubljane, Maribora in Hrastnika. Skupaj s predstavniki javnih akterjev bomo  razpravljali o trenutnih težavah pri zagotavljanju dostopnih stanovanj in ovirah, ki pestijo pobude za vzpostavitev stanovanjskih zadrug, ter o tem, kako spodbuditi nove stanovanjske rešitve pri nas.

Stanovanjski trg sam še nikjer ni in nikoli ne bo zagotovil stanovanj za vse družbene skupine. Zato upamo, da bo konferenca spodbudila razumevanje prednosti skupnostnih oblik neprofitne stanovanjske preskrbe, ki lahko ob javni podpori pomembno prispevajo k povečanju števila dostopnih in kakovostnih stanovanj ter imajo številne druge pozitivne družbene učinke. 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite in skupaj z nami razmišljate, kakšne oblike stanovanjske preskrbe bodo najbolje naslovile sodobne bivanjske potrebe in kako spodbuditi njihov razvoj v našem prostoru.

 

PRIJAVA na dogodek je obvezna.

Več o programu in gostih najdete tukaj.

 

Vabljeni tudi k podpisu za sistemsko ureditev stanovanjskih zadrug in prebiranju predlogov zakonskih rešitev zanje.

Dogodek organizirata IPoP – Inštitut za politike prostora in IŠSP – Inštitut za študije stanovanj in prostora, v sklopu projekta Za stanovanjske zadruge, ki je podprt s sredstvi Programa Active Citizens Fund v Sloveniji 2014–2021 (prek finančnih mehanizmov EEA in Norveške).

The post Mednarodna konferenca Skupaj do stanovanj appeared first on IPoP – Inštitut za politike prostora.

Vsebina na strani Mednarodna konferenca Skupaj do stanovanj se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI