Konferenca JPI Urban Europe

0
567

JPI Urban Europe (Skupna programska pobuda Urban Europe) vabi na konferenco z naslovom Urban transitions – joined adventure, ki se bo odvijala 12. februarja 2019 v Bruslju.

Osrednji del dogodka je objava posodobljene Agende strateških raziskav in inovacij, SRIA 2.0. Verzija je bila posodobljena z namenom oblikovanja prednostih nalog za obdobje 2020–2026 in glede na vprašanja in vidike, ki so zajeti v nekaterih mednarodnih politikah (11. cilj trajnostnega razvoja, Agenda 2030, Nova urbana agenda Programa Združenih narodov za naselja (UN-Habitat) in Urbana agenda za EU). JPI Urban Europe je v tej luči, kot tudi za potrebe povečanja strokovnega znanja in zmogljivosti za preobrazbe mest, prepoznal potrebo po izpostavljanju dilem v štirih prehodnih območjih in reševanju problemov, ki se pojavljajo na njihovi poti.

V sklopu konference bodo potekali tudi drugi dogodki:

  • delavnica v Bruslju (na terenu),
  • sestanek Urban Europe Research Alliance (Zavezništva raziskovalcev),
  • prvi sestanek projekta Making Cities Work,
  • sestanek deležnikov programa PEN (PEN Programme).

Vabilo v skupnost JPI Urban Europe

JPI Urban Europe vas vabi, da preučite pristop, ki temelji na dilemah, in določite prve korake izvajanja SRIA 2.0. Pridružite se urbanistom, oblikovalcem politik, raziskovalcem, evropskim institucijam in organizacijam ter se vključite v razprave in mreženje. Poslušajte predstavitve mestnih voditeljev o tem, kako lahko eksperimentiranje, socialno-tehnične inovacije in vključevanje deležnikov igrajo pomembno vlogo v lokalnih urbanih strategijah prehoda. Skupaj z drugimi udeleženci lahko uporabite svoje znanje in izkušnje v interaktivnih sejah.

Konferenco gostita Evropski odbor regij (European Committee of the Regions) in Generalni direktorat Evropske komisije za raziskave in tehnološki razvoj (European Commission DG RTD). Zasedanja, ki se izvajajo, potekajo v sodelovanju s partnerstvi Urbane agende za EU ter drugimi mrežami in organizacijami.

 

Podrobnejši program in prijavo na dogodek lahko najdete na povezavi.

 

 

 

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here