Kako skrbimo za drevesa v mestih – zbiramo zgodbe dreves!

0
330

Za prebivalce v mestih sta urejanje zelenih površin in ravnanje z mestnim drevjem zelo pomembna, zagotavljata kakovost bivanja in zdravje, ki ju ne more nadomestiti nobena grajena prvina v mestu. Pravno organizacijski okvir za celovito upravljanje mestnega drevja, to je drevja, ki v uličnem, parkovnem in vrtnem okolju naselij ustvarja kakovost bivanja, je trenutno šibek. Potrebe po celovitem in strokovnem delu mestnim drevjem s časom naraščajo, podnebne spremembe in javno zdravstveni problemi zahtevajo več dreves in boljše ravnanje z obstoječim drevjem. Strokovna javnost že dalj časa na odločevalce naslavlja zahteve v tem smislu, doslej brez uspeha. Velikokrat na probleme opozarjajo tudi prebivalci in nevladne organizacije s pomočjo medijev in različnih pobud.

Vse, ki vas vznemirja ravnanje z mestnim drevjem vabimo, da nam posredujete kratke spodbudne zgodbe dreves, ki nam lahko pomagajo izboljšati razmere v praksi.

Zgodbe, ki nam bodo pomagale motivirati odgovorne za spremembe v sistemu ravnanja z drevesi, bomo zbirali do 30.9.2020 in bodo smiselno predstavljene na okrogli mizi Kako skrbimo za drevesa v mestih.

 

Prispevajte zgodbo drevesa

 


K pošiljanju zgodb vas vabita IPoP – Inštitut za politike prostora in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC v okviru projekta Kako skrbimo za drevesa v mestih, ki ga financira Ministrstvo za okolje in prostor.

Foto: Erich Westendarp na Pixabay

 

The post Kako skrbimo za drevesa v mestih – zbiramo zgodbe dreves! appeared first on IPoP – Inštitut za politike prostora.

Vsebina na strani Kako skrbimo za drevesa v mestih – zbiramo zgodbe dreves! se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI