Je Slovenija pripravljena na prvo stanovanjsko zadrugo?

0
27

Združenje EPEKA, socialno podjetje in Skupnost občin Slovenije s podporo Avstrijskega kulturnega foruma organizira v Mariboru in na svetovnem spletu konferenco s strokovnjaki na področju javnih stanovanj in zasebnih stanovanjskih zadrug iz sosednje Avstrije in Slovenije:

JE SLOVENIJA PRIPRAVLJENA NA PRVO STANOVANJSKO ZADRUGO? Konferenca bo potekala 11. novembra 2021 ob 11. uri, v živo na naslovu Razstavišče Urban, Grajska ulica 7, 2000 Maribor. Konference se lahko udeležite tudi preko spleta. 

Program konference:

10:45 -11.00

Zbiranje slušateljev v živo in v spletni učilnici

11:00 – 11.15

Pozdravni nagovor in kratki uvod v temo

predsednik Združenja EPEKA g. Štefan Simončič in Jasmina Vidmar, generalna sekretarka SOS

11:15 – 12.00

Predstavitev EU politik na področju javnih stanovanjskih gradenj s strani

Michaele Kauer MBA, vodja pisarne mesta Dunaj v Bruslju (Head of Brussels Office of the City of Vienna)

Izkušena vodja urada z zgodovino dela na področju javnih politik s posebnim poudarkom na stanovanjski politiki, javnih storitvah, dolgoročnih naložbah in urbani politiki. Usposobljena za javne zadeve, zagovarjanje EU politik, znanja s področja političnih ved, vladnih politik in mednarodnih odnosov. Strokovnjakinja za razvoj poslovanja z MBA diplomo s poudarkom na mednarodnem javnem upravljanju z Univerze v Salzburgu.

12:00 – 12.45

Predstavitev zasnove stanovanjske zadruge iz mesta Dunaj

Dr. Robert Korab – direktor podjetja raum&kommunikation GmbH

Član Sveta strokovnjakov dunajskega deželnega svetovalnega odbora v imenu Dunajskega sklada za stanovanjsko gradnjo in urbano prenovo (“wohnfonds_wien”), 1995 – 2003 in 2009 – 2015

Član žirije in Sveta strokovnjakov za natečaje nepremičnin v imenu Dunajskega sklada za stanovanjsko gradnjo in urbano prenovo (wohnfonds_wien). Član (nekoč predsednik) strokovnega svetovalnega odbora Sklada za podnebje in energijo Republike Avstrije (Klima- und Energiefonds) 2007 – 2015. Dolgoročni strateški svetovalec mesta Dunaj na področju urbanističnega načrtovanja, stanovanjske politike in gradnje stanovanj, učinkovite izrabe energije, ekologije in okoljska tehnologije.

12:45 – 13:15

Vprašanja udeležencev, razprava in zaključek konference

Možnost ogleda martinovanja v Mariboru

Dodatne informacije:

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, zagotovljeno bo prevajanje v slovenščino.

Dogodek je organiziran v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in Mestno občino Maribor pod pokroviteljstvom Avstrijskega kulturnega foruma. Dogodek podpira tudi Urad za mladino RS.

Vabilo za tiskanje

 

 

Vsebina na strani Je Slovenija pripravljena na prvo stanovanjsko zadrugo? se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here