ABC vodenja delavnic

0
724

Vas zanima kako iz skupin izvabiti večji ustvarjalni potencial in uglasiti različne glasove?

 

Želite spoznati tehnike za bolj učinkovito delo v skupini?

 

 

Vabimo vas na 1-dnevno delavnico

ABC vodenja delavnic

Osnove načrtovanja in moderiranja procesov vključevanja javnosti

20. januarja 2017 od 9. do 17. ure, v Razstavišču MO Maribor, Grajska ul. 7, Maribor

Delavnica je namenjena:

vsem, ki se srečujejo z načrtovanjem in vodenjem skupinskih procesov ter želijo spoznati teoretske osnove vodenja skupin, vlogo moderatorja, osnovne moderatorske tehnike, ki so uporabne za managerje, moderatorje, vrhunske svetovalce, trenerje, projektne, timske vodje…

Vsebina delavnice:

Osnove in napotki za uspešno skupinsko delo

  • Značilnosti, razvoj, odločanje in pristojnosti v skupinskem delu in vključevanju javnosti
  • Obvladovanje in uravnotežanje različnih osebnostnih tipov v skupinah
  • Vloga, veščine in kompetence moderatorja
  • Orodja in pripomočki

Tehnike spodbujanja pozitivne skupinske dinamike, porajanja idej in doseganja soglasij v moderiranju skupinskih procesov: ledolomilci (Icebreakers), zamejitev varnega komunikacijskega prostora (Safe Space), temeljna skupinska tehnika (NGT, Nominal Group Technique), razvrščanje po sorodnosti (Affinity Mapping), vrtiljak (Caroussel).

Način dela je izrazito izkustven: temelji na simulacijah, ki jim sledijo analitično-teoretične predstavitve in pogovori med udeleženci. Takšen način omogoča ozaveščanje, integracijo in nadgradnjo izkušenj udeležencev.

Vodja delavnice

Vida Ogorelec je izkušena moderatorka in procesna svetovalka za sodelovanje javnosti. Verjame v moč skupinskega dela in uspehi njenih delavnic to potrjujejo. V zadnjih dvajsetih letih je načrtovala in moderirala vrsto procesov skupinskega dela v organizacijah in sodelovanja javnosti (predvsem strateškega načrtovanja in vzpostavljanja partnerstev). Vodila je prva temeljna usposabljanja za moderiranje v Sloveniji in leta 2002 kot prva v Sloveniji pridobila mednarodna certifikata Certified Professional Facilitator (CPF) in Public Participation Certificate (PPC). Je članica Mednarodnega združenja moderatorjev (IAF) in Društva moderatorjev Slovenije. Po izobrazbi je univ. dipl. inž. arh. z magistrsko diplomo MFA na Academy of Art College, San Francisco, ZDA.

Vabilo s programom je na tej povezavi.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest, najkasneje do srede, 18. januarja 2017.

Vsebina na strani ABC vodenja delavnic se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here