Začenja se teden drugačnih sprehodov Jane’s Walk!

0
82

Tudi sprehodi Jane’s Walk, poimenovani po legendarni ameriški urbani aktivistki in teoretičarki Jane Jacobs, so letos drugačni. V mnogih mestih po vsem svetu bi se morali ta konec tedna odvijati sprehodi, ki spodbujajo aktivno vključevanje prebivalcev v urejanje bivalnega okolja. A na poziv koordinatorske organizacije iz Kanade bodo tokratni sprehodi povsod zgolj virtualni, pospremil pa jih bo niz globalnih in lokalnih spletnih dogodkov.

Začenja se danes, 1. maja 2020, z globalno usklajenim ogledom filma Citizen Jane – Battle for the City (2016). V Torontu se bo ogled začel ob 20h po lokalnem času. Globalni festival se nadaljuje v soboto, 2. maja 2020 s predavanjem Jana Gehla o COVID-19 in javnem prostoru. Za udeležbo se je potrebno registrirati prek obrazca: https://forms.gle/RrJJNXcHqdwJ9edY8

Pri nas bomo 10. izvedbo urbanih sprehodov pri nas obeležili s spletnim dogodkom v četrtek, 7. maja 2020 ob 14h prek Facebook strani Urbani sprehodi Jane’s Walk.

Začeli pa so se tudi že prvi lokalni dogodki. Ta konec tedna v Celju organizatorji spodbujajo sprehajalce, da se sprehodijo po zgodovini celjskih urbanih sprehodov in nato v Celju na individualnih sprehodih preverijo, kaj se spremenilo od izvedbe preteklih sprehodov dalje. Fotografije in komentarje lahko do 3. maja 2020 posredujete kot komentar k objavi dogodka na Facebooku: https://www.facebook.com/events/224451242197711/

Več virtualnih sprehodov sledi še v naslednjih dneh in tednih, prave sprehode pa večina organizatorjev načrtuje septembra, v času Evropskega tedna mobilnosti, če bodo razmere to omogočale.

Foto: Phil Stanziola, Jane Jacobs, 1961

The post Začenja se teden drugačnih sprehodov Jane’s Walk! appeared first on IPoP – Inštitut za politike prostora.

Vsebina na strani Začenja se teden drugačnih sprehodov Jane’s Walk! se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI