Webinar – Informacijska varnost v občinah

0
348

Pred kratkim se je na SOS obrnila občina Idrija, ki je doživela kibernetski napad. Ob prihodu na delovno mesto so uslužbenci imeli vso vsebino na vseh računalnikih zakriptirano.

Za pomoč se je SOS obrnil na Ministrstvo za javno upravo, 4PIH in druge občine, za katere smo vedeli, da so imele to izkušnjo in na podlagi prejetih informacij sestavili protokol kaj je potrebno v takšnem primeru narediti. V želji, da vam takšnega protokola ne bi bilo treba sploh uporabiti, vas vabimo na kratko spletno srečanje namenjeno spoznavanju področja informacijske varnosti s poudarkom na preventivi.

Dogodek je namenjen širšemu krogu odgovornih oseb v občinah (vodje oddelkov, služb, direktorice in direktorji občinskih uprav) in ne zgolj zaposlenim, ki skrbijo za informatiko.

Program:

  • Predstavitev kibernetskega napada in sprejetih ukrepov po napadu – Tomaž Vencelj, župan Občina Idrija
  • Preventivni ukrepi z vidika kršitev varstva osebnih podatkov (GDPR) – mag. Renata Zatler, Dataofficer
  • Preventivni ukrepi na ravni posameznika in organizacije, Milan Gabor, etični heker[1], Viris d.o.o.
  • Razprava

Udeležba je brezplačna, prijave so obvezne, saj vam vabilo v spletno predavalnico pošljemo na vaš e-naslov iz prijavnice. Prijave zbiramo do ponedeljka, 6.7. oz. do zapolnitve mest.

[1] Etično hekerstvo najlažje razložimo z vzporednico finančne notranje revizije, le da gre  v tem primeru za informacijsko notranjo revizijo (pregled ranljivosti sistema s poročilom s priporočili za izboljšanje).

07.07. Vabilo webinar – informacijska varnost

Vsebina na strani Webinar – Informacijska varnost v občinah se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here