Vabilo na Hackathon “Be Social Be Maker” Vzgajanje naslednjih generacij socialnih inovatorjev

0
72

Skupnost občin Slovenije, Ekonomski institut Maribor in Fundacija Prizma vas v sklopu projekta Social(i)Makers vabimo na hekaton dogodek

»Be Social, Be Maker«:

Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev,

ki bo potekal 18.9.2019 v prostorih Kreativnega centra Poligon v Ljubljani.

Dandanes se zaradi številnih sprememb vsakodnevno soočamo z različnimi neravnovesji, ki preraščajo v družbene probleme oziroma izzive. Pri razvoju in krepitvi senzibilnosti za prepoznavanje družbenih problemov in predvsem ustvarjalnih ter inovacijskih zmožnosti vsakega posameznika igra pomembno vlogo prav formalno in neformalno izobraževanje, zato vas vabimo, da se nam pridružite pri iskanju odgovorov – kako opolnomočiti mlade med 15 in 23 letom, da postanejo družbeni inovatorji?

V uvodnem delu hekatona bodo strokovnjaki osvetlili teme krepitve kompetenc mladih, družbenega inoviranja in socialnega podjetništva, v nadaljevanju pa bodo udeleženci skozi delo v skupinah iskali inovativne rešitve. Z oblikovanimi rešitvami bodo udeleženci lahko sodelovali tudi na mednarodnem razpisu “Be social, Be maker” (povezava: https://skyrocketplatform.eu/submissions/view-challenge/1) in se potegovali za denarno nagrado v višini 5.000,00 EUR za razvoj in implementacijo predlagane rešitve.

Vabilo s programom se nahaja na tej povezavi.

Vprašanje »Biti ali ne biti družbeni inovator?« naj ne bo retorično. Postanite del skupnosti družbenih inovatorjev in se nam pridružite!

Udeležba na dogodku je brezplačna!

Vsebina na strani Vabilo na Hackathon “Be Social Be Maker” Vzgajanje naslednjih generacij socialnih inovatorjev se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here