Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah

0
287

Inštitut za politike prostora vabi na seminar z naslovom Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah, ki se bo odvijal v Ljubljani, 12.10.2016, in se bo ponovil v Celju, 13.10.2016.

Seminar organiziramo v okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi, v katerem sodelujeta tudi nevladni organizaciji CIPRA in Focus. Predstavili bomo nabor slovenskih in tujih primerov dobrih praks trajnostne mobilnosti, zbranih v za ta namen izdelanem zborniku.

Seminar v Ljubljani bomo nadgradili z delavnico projektnih idej, na kateri bomo razpravljali o možnostih za rabo predstavljenih primerov v posameznih lokalnih okoljih in skušali oblikovati projektne ideje za prihajajoče razpise. Delavnico organiziramo v sodelovanju s Skupnostjo občin v okviru projekta Podpora urbani politiki in programu URBACT.

Seminar in delavnica v Ljubljani: Knjižnica Prežihov Voranc, Tržaška cesta 47a Ljubljana, od 9.00 do 14.00, prijava na naslov tatjana.marn@ipop.si ali preko spletnega obrazca.

Seminar v Celju: Celjski mladinski center, Mariborska cesta 2, Celje, od 9.00 do 13.00, prijava na naslov tatjana.marn@ipop.si ali preko spletnega obrazca.

Izmed udeležencev na obeh dogodkih bomo izbrali tudi udeležence brezplačne ekskurzije z ogledom dobrih praks v Bolzano, Italija, 24. in 25. novembra 2016, kjer se bomo v praksi seznanili z uspešno prometno ureditvijo občine ter z načini, kako na lokalni ravni uveljaviti trajnostno mobilnost.

Vljudno vabljeni!

 

Vabilo in program dogodka

Vsebina na strani Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI