Študijska ekskurzija v občino Kočevje

0
81

Skupnost občin Slovenije vas vabi na študijsko ekskurzijo v občino Kočevje in sicer pod strokovnim vodstvom prof. Janeza Koželja, mestnega arhitekta in podžupana MO Ljubljana. Dogodek poteka v okviru projekta Podpora izvajanju urbane politike in programa URBACT, ki ga po naročilu Ministrstva za okolje in prostor izvajata IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Največji izziv sodobnega urbanega razvoja predstavlja predvsem celovit in trajnostni urbani razvoj, ki je na sončni strani Alp ob meji s Hrvaško, natančneje v občini Kočevje, prepoznan kot uspešen in zgleden.

Cilj študijske ekskurzije je prenos usmeritev upravljanja s prostorom v skladu s celovitim in trajnostnim urbanim razvojem, ki je med drugim vezan tudi na doseganje in ohranjanje skladne podobe naselij in krajine v Sloveniji.

Več informacij o programu najdete TUKAJ.

Prijavite se lahko do ponedeljka, 30. 8. 2021 do 16. ure oziroma do zapolnitve mest. Vabljeni k izpolnitvi prijavnice spodaj.

 

Vsebina na strani Študijska ekskurzija v občino Kočevje se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/kategorija/prostor/urbani_razvoj/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI