Stanovanjske zadruge – izkušnje iz Švice, Nemčije in Avstrije

0
270

Na konferenci “Stanovanjske zadruge – priložnost za Slovenijo”, ki bo 27. oktobra 2016 na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, bodo predavali strokovnjaki iz Švice, Nemčije in Avstrije. V teh in mnogih drugih evropskih državah so stanovanjske zadruge utečeni modeli stanovanjske preskrbe, ki jih podpirajo javni akterji ali pa aktivistično naravnane strategije “od spodaj navzgor”. Vabljeni strokovnjaki bodo predstavili modele sistemskega financiranja in upravljanja stanovanjskih zadrug, participatorne oblike načrtovanja ter arhitekturo skupnostne stanovanjske gradnje.

Delavnica, ki bo 28. oktobra 2016, bo namenjena izmenjavi izkušenj članic in članov slovenskih skupin, organizacij in mrež, ki so se v zadnjih letih ukvarjali s promocijo in zagonom stanovanjskih zadrug ali skupnostnih oblik gradnje in bivanja. Cilj delavnice je oblikovanje smernic za model stanovanjskih zadrug v Sloveniji.

Vabljeni!

Program

Več na spletni strani Trajekta

Vsebina na strani Stanovanjske zadruge – izkušnje iz Švice, Nemčije in Avstrije se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI