Spoznaj mojo dobro prakso: oživljanje praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi

0
206

Pridružite se nam na dogodku Spoznaj mojo dobro prakso: oživljanje praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi!

Vabimo vas na študijski obisk v Maribor, kjer se bomo spoznali z dobrimi praksami na področju oživitve praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi.

Študijski obisk bo delno potekal na terenu, kjer bomo od blizu spoznali dobre prakse v Mestni občini Maribor. Na dogodku bomo izvedeli, kaj je pripeljalo do današnjega živahnega dogajanja v Vetrinjskem dvoru, kako se je Pavlina Japelj skupaj z javnim podjetjem Snaga lotila oživljanja Male tržnice in zakaj so se v Mestni občini Celje odločili ponuditi prazne prostore umetnikom. Ob tem bomo spoznali tudi slovensko partnerstvo urbane agende za kulturo in kulturno dediščino in njihovo delo.

Študijski obisk je dobra priložnost, da spoznate možnosti za oživljanje praznih prostorov iz prve roke, poglede različnih ključnih akterjev, in izmenjate izkušnje, ki jih imate z uvajanjem in izvajanjem podobnih rešitev v svoji občini. Razpravo ob koncu dogodka bomo namenili pogovoru o možnostih za prenos predstavljenih dobrih praks v druga okolja.

Študijski obisk je dobra priložnost, da spoznate možnosti za oživljane praznih prostorov iz prve roke in izmenjate izkušnje, ki jih imate z uvajanjem in izvajanjem podobnih ukrepov v svoji občini. Razpravo ob koncu dogodka bomo namenili pogovoru o možnostih za prenos predstavljenih dobrih praks v druga okolja.

Vabljeni predstavniki občin, nevladnih organizacij, lokalnih pobud in drugih akterjev, ki se zavzemate za oživitev mestnega prostora in bi želeli spoznati slovenske primere dobrih praks ter izmenjati izkušnje o podobnih pristopih.

Spoznaj mojo dobro prakso_program_NP

PRIJAVA

 

Dogodek poteka v okviru projekta Podpora izvajanju urbane politike in programa URBACT, ki ga po naročilu Ministrstva za okolje in prostor izvajata IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

The post Spoznaj mojo dobro prakso: oživljanje praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi appeared first on Inštitut za politike prostora.

Vsebina na strani Spoznaj mojo dobro prakso: oživljanje praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI