Posvet Javne službe, koncesije in javno zasebna partnerstva

0
209

Skupnost občin Slovenije in Inštitut za lokalno samoupravo, javne službe in javno-zasebno partnerstvo Maribor organizira posvet, na katerem boste lahko izvedeli več o javno zasebnem partnerstvu in koncesijah na področju gospodarskih javnih služb. Izobraževanje bo potekalo 21. 3. 2019 od 10.00 do 14.30Austria Trend Hotelu Ljubljana, (dvorana Horus).

Mehanizem javno zasebnega partnerstva lahko namreč poveča učinkovitost sodelovanja med javnimi in zasebnimi subjekti, prinese kakovostne storitve in nižje stroške, porazdeli lahko tveganje pri izvajanju javnih služb in pritegne sredstva iz zasebnega sektorja in EU. Za zagotovitev tako pozitivnih rezultatov za lokalno skupnost pa je potrebno ustrezno urediti pravna razmerja, vzpostaviti učinkovit nadzor in zaščiti javni interes, ne da bi pri tem zatrli zasebnega. In prav pridobitvi kompetenc na tem področju je namenjeno naše izobraževanje.

Vabilo s programom je dostopno tukaj. 

Vsebina na strani Posvet Javne službe, koncesije in javno zasebna partnerstva se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here