Podnebno izobraževanje Stanje in prognoze za Slovenijo

0
56

Po tem, ko nam je prefesor dr. Lučka Kajfež Bogataj v novembru predstavila temeljne pojme s strani človeka povzročenih podnebnih sprememb, njihove vzroke in posledice, se bomo v drugem podnebnem izobraževanju posvetili stanju in prognozam za Slovenijo. Urejanje prostora ima dolgoročne učinke, zato je potrebno tudi dolgoročno predvidevanje načrtovanje temu prilagojenih ukrepov.

V Mreži za prostor želimo prispevati k temu, da bi s strateškim načrtovanjem, oblikovanjem in rabo prostora spodbujali take vzorce bivanja, mobilnosti, potrošnje, dela in izvajanja drugih dejavnosti, ki bodo hkrati prispevali h kvaliteti življenja v spreminjajočem se podnebju in k doseganju podnebnih ciljev. Hkrati tudi verjamemo, da moramo za to, da bi lahko po najboljših močeh prispevali k blaženju in prilagajanju, vsi razumeti podnebne spremembe in podnebne politike.

V okviru Podnebnega programa temu namenjamo serijo izobraževanj in vas vabimo na drugo podnebno izobraževanje z naslovom Stanje in prognoze za Slovenijo. Na spletnem seminarju nam bosta dr. Andreja Urbančič iz Instituta Jožef Stefan in mag. Mojca Dolinar iz ARSO predstavili kakšni so podnebni scenariji za Slovenijo do konca tega stoletja, kaj lahko pričakujemo in kako bo to vplivalo na naše življenje ter kaj kaže trenutno Podnebno ogledalo za Slovenijo – kje smo z izvajanem ukrepov in kako kaže po sektorjih. Dovolj pa bo prostora tudi za vaša vprašanja.

Kdaj: 15.12.2020 od 15. do 17. ure

Kje: na spletu – Zoom (povezava bo prijavljenim posredovana dan pred dogodkom)

Obvezna je prijava TUKAJ.


Izobraževanje je namenjeno članic Mreže za prostor in drugim, ki jih zanimajo podnebne spremembe v kontekstu urejanja prostora. Izobraževanje je del Podnebnega programa Mreže za prostor,ki ga sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe.

Vsebina na strani Podnebno izobraževanje Stanje in prognoze za Slovenijo se avtomatsko generira s spletne strani http://mrezaprostor.si/category/clanki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI