Odprte so prijave za nagrado Evropske unije za dostopna mesta ‘Access City Award 2019’

0
327

Zaradi staranja prebivalstva in predvidevanj, da bo do leta 2020 v EU petina prebivalstva imela eno od oblik invalidnosti, Unija spodbuja zagotavljanje enakih možnosti in dostopnosti za vse. V tej luči potekajo tudi prizadevanja za Evropo brez ovir. Glede na to, da večina prebivalstva EU živi v mestih, Unija z nagrado ‘Access City Award’ spodbuja mesta, da postanejo dostopnejša in bolj vključujoča.

Nagrado podeljujejo mestom za njihovo pripravljenost, sposobnost in prizadevanja, da postajajo bolj dostopna, tako da zagotavljajo enak dostop do temeljnih pravic za vse in zagotavljajo, da imajo vsi – ne glede na starost, mobilnost ali sposobnosti – enak dostop do vseh virov in ugodnosti, ki jih mesta ponujajo.

Kot prispevek k evropskemu letu kulturne dediščine bo letos podeljena tudi posebna nagrada mestom, ki so zagotovila dostop invalidom do svoje kulturne dediščine.

Prijavijo se lahko vsa EU mesta z več kot 50.000 prebivalci. Mesta z manj kot 50.000 prebivalci lahko sodelujejo le v kategoriji za posebno nagrado za kulturno dediščino. Mesto ne more dobiti nagrade v dveh zaporednih letih.

Rok za prijavo je 16. september 2018.

Nagrada bo podeljena 4. decembra 2018 v Bruslju.

Več informacij in prijava: https://ec.europa.eu/info/access-city-awards_en.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here