Nov razpis za URBAN INNOVATIVE ACTIONS

0
245

Evropska komisija je 16. 12. 2016 razpisala drugi poziv za inovativne urbane projekte (UIA iniciativa). Na podlagi 8. člena Uredbe o Evropskem skladu za regionalni razvoj (ESRR) Evropska komisija namenja sredstva za projekte, ki na inovativen način preizkušajo nove, še ne preverjene rešitve za izzive na področju urbanega razvoja. V drugem krogu bo iz ESRR namenjeno 50 mio evrov za inovativne projekte na treh področjih: krožno gospodarstvo, urbana mobilnost ter vključevanje migrantov in beguncev. Do sredstev so upravičena urbana območja (mestne oblasti) z več kot 50.000 prebivalci.

Komisija bo v začetku leta 2017 organizirala več seminarjev za zainteresirane prijavitelje. Na Madžarskem, v Budimpešti,  bo seminar potekal 26. januarja 2017.  Na seminarju bodo predstavljena osnovna načela in merila za izbor UIA projektov ter možnost pogovora o konkretnih idejah projektov s predstavniki Evropske komisije in zunanjimi strokovnjaki. Prijavo na seminar in več informacij najdete na tej spletni povezavi. Spletni seminarji (webinar) v februarju 2017 bodo potekali ob četrtkih dopoldan (2., 9., 16. in 23. februarja 2017) na različne teme v povezavi s pozivom in inovativnimi projekti. Prijavo na seminar in več informacij najdete na tej spletni povezavi. V Varšavi, na Poljskem, bo seminar potekal 9. 2. 2017.

Prijava projektov je mogoča do 14. aprila 2017.

Več …

Vsebina na strani Nov razpis za URBAN INNOVATIVE ACTIONS se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI