Nomotehnika v občinskih predpisih – temeljni pristopi in najpogostejše napake

0
167

Nomotehnika je veda o pripravi predpisov in zajema metodične, strukturne in jezikovne vidike splošnih pravnih aktov. Upoštevanje nomotehnike pri pripravi predpisov v ožjem in širšem smislu prispeva k pravnosistemski ustreznosti in preglednosti, precizno in razumljivo izražanje, dosledna uporaba ustaljenega pravnega izrazoslovja ter spoštovanje jezikovnih posebnosti k njihovi večji jasnosti in razumljivosti, vse našteto pa je usmerjeno v čim boljše zagotavljanje spoštovanja načela pravne varnosti. Da bi bili tako pripravljeni tudi občinski predpisi, Skupnost občin Slovenije organizira seminar, na katerem se bodo zaposleni v občinskih upravah, ki prihajajo v stik s pripravo predpisov na lokalni ravni, seznanili s pravili in usmeritvami pri njihovi pripravi, in sicer tako z vidika teorije kot prakse.

Na seminarju bo predavala mag. Katja Božič, Služba Vlade RS za zakonodajo.

Seminar bo potekal v sredo, 23. oktobra 2019, s pričetkom ob 10.00 uri v dvorani generala Rudolfa Maistra (II. nadstropje), MO Maribor, Ulica heroja Staneta 1, Maribor.

Program si lahko pogledate TUKAJ.

 

 

Vsebina na strani Nomotehnika v občinskih predpisih – temeljni pristopi in najpogostejše napake se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here