NAPOVED – Seminar o pripravi odlokov za turistične takse

0
112

Državni zbor Republike Slovenije je na 38. redni seji v četrtek, 15. februarja 2018 sprejel novelo Zakona o spodbujanju razvoja turizma. Občine lahko po novem določijo turistično takso v znesku do 2,5 eur in uskladijo svoje splošne akte, s katerimi določajo turistično takso v treh mesecih po uveljavitvi zakona. Novost je tudi promocijska taksa, ki se obračuna poleg turistične takse in znaša 25 % zneska turistične takse. Postopek pobiranja in odvajanja promocijske takse začne veljati 1. januarja 2019. Povabili smo državno sekretarko Evo Štravs Podlogar, da občinam predstavi poglavitne spremembe zakona, ki jih pri izvajanju nalog na ravni turističnega območja občine ne smejo spregledati.

Spremembe Zakona zahtevajo tudi spremembe občinskih odlokov o turistični taksi. Večina občinskih odlokov o višini turističnih taks se je sprejemala pred leti, zato smo na Skupnosti občin Slovenije ocenili, da bi bilo smiselno osvežiti znanje, ki je potrebno za pripravo dobrega odloka, ki bo omogočal razvoj turizma v turističnih območjih, učinkovit nadzor in opozoriti na dobre prakse in dosedanje napake.

Vabilo bomo poslali v prihodnjem tednu.

Rezervirajte si termin: 14. marec 2018, dogodek bo v Ljubljani

Vsebina na strani NAPOVED – Seminar o pripravi odlokov za turistične takse se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here