Najava konference »Inovativne ideje in zagon socialnih podjetij«

0
178

Obveščamo vas, da Skupnost občin Slovenije in Ekonomski institut Maribor v sklopu projekta Social(i)Makers vabita na konferenco »Inovativne ideje in zagon socialnih podjetij«, ki bo potekala v torek, 22. 10. 2019, od 9. do 12. ure v Kopru (točno lokacijo objavimo kmalu).

Jesen je čas za nove izzive in morda je pravi čas, da se razgledamo po domači sceni spodbujanja inoviranja na področju družbenih problemov in socialne ekonomije ter pokukamo, kaj novega nam ponuja projekt Social(i)Makers.

V projektu se dogaja. Akademija družbenih inovacij je še vedno brezplačno dostopna vsem, ki bi se radi seznanili z razvojem inovativnih idej in zagonom socialnega podjetja (https://social-innovation-academy.teachable.com/), na voljo so spletni seminarji z aktualnimi temami s področja družbenega inoviranja in od septembra dalje deluje edinstvena spletna tržnica problemov, izzivov in rešitev za družbene probleme v državah Srednje Evrope, torej tudi pri nas.

Še več! Do konca oktobra poteka mednarodno tekmovanje za najboljšo rešitev na področju vseh vrst izobraževanja in usposabljanja za »vzgojo nove generacije družbenih inovatorjev«, Be Social, Be Maker!

Ali vas mika, da bi skupaj opredelili zmagovalno rešitev? Najboljša ideja bo nagrajena s strokovno podporo tujih strokovnjakov za razvoj družbenih inovacij v višini 5.000 EUR!

In kaj potem, ko ste svojo družbeno inovacijo opredelili in se odločili, da jo oživite?

  • Na kakšno pomoč in podporo lahko računate?
  • Kakšna sredstva so vam na voljo v Sloveniji?
  • Ali poznate uspešne podjetniške zgodbe?

Teme bodo predstavili in na vaša vprašanja odgovarjali partnerji v projektu Social(i)Makers in strokovnjaki z navedenih področij, za navdih se bomo seznanili tudi z uspešno podjetniško zgodbo. Zaključili bomo času primerno: s prijetnim druženjem ob hrani in pijači.

Vabilo in prijavnico objavimo kmalu!

Vsebina na strani Najava konference »Inovativne ideje in zagon socialnih podjetij« se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here