[Najava] Konferenca Moč povezanih skupnosti v mestih

0
39

Moč povezanih skupnosti v mestih

Kako povezane skupnosti in njihovi prostori ustvarjajo bolj sodelujoča, pravična in odporna mesta

8. in 9. november 2022, Ljubljana

Nevladne organizacije in civilne iniciative se kažejo kot ključni vezni člen za premagovanje rastočega nezaupanja med javnimi upravami in javnostjo. Različne oblike sodelovanja med mesti in civilno družbo zato postajajo v mestih širom Evrope vedno bolj pomembne za kakovost življenja in storitev v mestih. Le močne in povezane lokalne skupnosti so se namreč sposobne učinkovito prilagoditi na nenehne spremembe v družbi in širšem okolju. 

Pridružite se nam 8. in 9. novembra 2022 v Ljubljani na mednarodni konferenci Moč povezanih skupnosti v mestih: Kako povezane skupnosti in njihovi prostori ustvarjajo bolj sodelujoča, pravična in odporna mesta.

Prvi dan konference bomo spoznavali različne tuje in domače primere sodelovanja mest z nevladnimi organizacijami in civilnimi iniciativami. Drugi dan konference pa bomo skupaj s predstavniki organizacij in skupnosti širom Evrope razpravljali in iskali možnosti za lažje povezovanje in izmenjavo izkušenj med skupnostnimi praksami iz različnih evropskih mest.

Prijava (Dogodek bo potekal v živo. Zaradi lažje organizacije dogodka in omejitve mest je prijava na dogodek obvezna)

Program bo objavljen kmalu. Konferenca bo potekala v slovenščini in angleščini s simultanim prevajanjem. 

Konferenca povzema publikacijo The Power of Civic Ecosystems, ki jo leta 2021 izdala organizacija Eutropian. Slovenska različica publikacije bo na voljo kmalu.

Konferenco organizira IPoP – Inštitut za politike prostora, ki deluje v vlogah Nacionalne URBACT točke in koordinatorja Mreže za prostor. Prvi dan je sofinanciran s strani programa URBACT, drugi dan dogodka pa poteka v okviru Podnebnega programa Mreže za prostor. Podnebni program financirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe. Za mnenja, predstavljena na tem dogodku, so odgovorni izključno avtorji dokumenta in ne odražajo nujno stališč Ministrstva za okolje in prostor, Eko sklada j.s. ali projektnih partnerjev.

Grafika: Darja Klančar, Darka, prirejena po originalu.

 

The post [Najava] Konferenca Moč povezanih skupnosti v mestih appeared first on IPoP – Inštitut za politike prostora.

Vsebina na strani [Najava] Konferenca Moč povezanih skupnosti v mestih se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI