Načrtovanje, merjenje in poročanje o družbenih učinkih

0
284

Skupnost občin Slovenije in Fundacija Prizma vas v sklopu projektov Sociolab in Social(i) Makers vabimo na delavnico na temo NAČRTOVANJE, MERJENJE IN POROČANJE O DRUŽBENIH UČINKIH, ki bo potekala 19. 11. 2018, med 09.00 – 16.30 v Tkalki, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor. 

Z namenom krepitve potencialov posameznikov, iniciativ in skupnosti za razmah socialne ekonomije bomo v sklopu Akademije družbenih inovacij izvedli delavnico, na kateri boste pridobili osnovno znanje, kako z deležniki v socialno inovacijskem prostoru ovrednoti družbene učinke socialnih inovacij.

Še zlasti socialni podjetniki morate izmeriti vpliv svojih inovacij, da bi razumeli, ali so vaše rešitve učinkovite. Tudi financerji na področju socialnih inovacij so zainteresirani za merjenje družbenega učinka, saj se lahko tako lažje odločijo, katero rešitev finančno podpreti. Ne nazadnje pa morajo tudi snovalci politik poznati oceno učinka družbeno – podjetniških iniciativ, da lahko prilagodijo svoje politike na način, ki bo pomagal pri uresničevanju najbolj obetavnih družbenih inovacij.

S preprostim a močnim orodjem, imenovanim model “I-O-O-I”, boste lahko učinkovito opredelili vzročne povezave med dejavnostmi, ki jih izvajate in njihovim ciljnim vplivom. Poleg tega boste pridobili vpogled v to, kako lahko merjenje družbenega učinka uporabite za izboljšanje vašega izdelka ali storitve.

Z nami bodo izkušeni predavatelji, ki podrobno poznajo načrtovanje, merjenje in poročanje o družbenih učinkih in se že vrsto let ukvarjajo z razvojem alternativnih družbenih in gospodarskih praks.

Delavnica je brezplačna; organizatorji bomo poskrbeli tudi za prehrano in osvežitev.

Vsebina na strani Načrtovanje, merjenje in poročanje o družbenih učinkih se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here