Nacionalni posvet: prostorska ureditev območij, kjer živijo Romi v Republiki Sloveniji

0
270

romiObveščamo vas, da bo v okviru projekta Krepitev nacionalnega posvetovalnega procesa v Sloveniji z vzpostavitvijo Nacionalne platforme za Rome, ki ga podpira evropska unija, in v organizaciji Urada Vlade RS za narodnosti potekal »Nacionalni posvet: prostorska ureditev območij, kjer živijo Romi v Republiki Sloveniji«.

O romskih naseljih vemo veliko, a še vedno premalo. Romska naselja v Sloveniji soustvarjajo slovensko kulturno krajino, a hkrati v nekaterih okoljih predstavljajo specifičen prostorski in socialni izziv. Na tokratnem posvetu bodo sodelovali poznavalci z različnih področij in se dotaknili več dimenzij aktualne tematike. Cilj posveta ni zgolj izmenjava izkušenj, ampak predvsem ob tesnejšem povezovanju in sodelovanju vseh udeležencev oblikovati konkretne kratkoročne rešitve ter predloge in priporočila za nadaljnje delo.

Kdaj in kje: V petek, 11. novembra 2016, s pričetkom ob 9.30, na Brdu pri Kranju (Predoslje 39, 4000 Kranj).

Podrobnejši program dogodka bo predstavljen v kratkem.

Vsebina na strani Nacionalni posvet: prostorska ureditev območij, kjer živijo Romi v Republiki Sloveniji se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here