Poziv za mesta: postanite gostitelj/ica Svetovnega dneva Habitata 2020 ali Svetovnega dneva mest 2020!

0
321

Program Združenih narodov za naselja (UN-Habitat) si prizadeva za boljšo prihodnost mest, prek spodbujanja pozitivnih sprememb v mestih in naseljih, s pomočjo znanja, nasvetov za oblikovanje politik, tehnične pomoči in skupnih pobud. V ta namen pripravlja dva dogodka v letu 2020 za katera išče mesta, ki bi bila pripravljena gostiti dogodek.

Slovenska mesta imajo priložnost, da postanejo gostitelj/ica Svetovnega dneva Habitata 2020 ali Svetovnega dneva mest 2020. V nadaljevanju lahko si preberite več o omenjenih svetovnih dnevih in najdete kontakt za izraz interesa za gostitev dogodkov.

Obeležitev svetovnega dneva Habitata

Združeni narodi  so vsak prvi ponedeljek v oktobru razglasili za svetovni dan Habitata, ki je namenjen razmisleku o mestih, kakovosti bivanja in naši odgovornosti in zmožnostih, da oblikujemo dobro prihodnost mest. Dan obeležijo s svetovnim dogodkom, ki ga Združeni narodi pripravijo skupaj z mestom gostiteljem.

Več informacij o dogodku predvidenem v letu 2020 najdete tukaj.

Svoj interes za gostitev dogodka sporočite do 11. novembra 2019 na unhabitat-whd@un.org.


Obeležitev Svetovnega dneva mest

31. oktober so Združeni narodi razglasili za svetovni dan mest, da bi spodbudili zanimanje mednarodne skupnosti za svetovno urbanizacijo, okrepili sodelovanje med državami pri iskanju priložnosti in reševanju izzivov urbanizacije ter prispevali k uresničevanju trajnostnega urbanega razvoja po vsem svetu. Vsako leto dan prav tako obeležijo s svetovnim dogodkom, ki ga pripravijo v sodelovanju z mestom gostiteljem.

Več informacij o dogodku predvidenem v letu 2020 najdete tukaj.

Svoj interes za gostitev dogodka sporočite do 11. novembra 2019 na unhabitat-wcd@un.org.

Rezultat iskanja slik za un habitat logo
DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here