Mednarodna konferenca Zelene prakse mest

0
29

Vabimo vas, da se nam pridružite na mednarodni konferenci Zelene prakse mest: Prispevek Urbane agende EU k zelenemu prehodu. Spoznavali bomo mesta, ki se uspešno odzivajo na podnebne spremembe. S predstavniki slovenskih in drugih evropskih mest bomo razpravljali o tem, kako se lahko mesta prilagodijo in odzovejo na podnebne spremembe ter obenem dvignejo kakovost življenja svojih prebivalcev in skupnosti.

 

Zelene prakse mest
Prispevek Urbane agende EU k zelenemu prehodu
Četrtek, 22. oktobra 2020
Spletna platforma Zoom

 

Številna mesta so v soočanju z izzivi v lokalnem okolju že razvila navdušujoče rešitve, ki so lahko navdih drugim evropskim mestom pri pravičnem zelenem prehodu.

Po zgledu Evropskega omrežja urbanističnega znanja (EUKN) se bomo osredotočili na partnerstva Urbane agende EU, ki imajo ima močno okoljsko usmeritev, t. i. zeleno jedro, to so energetska tranzicija, inovativna in odgovorna javna naročila, kakovost zraka, krožno gospodarstvo, prilagajanje podnebnim spremembam, trajnostna raba prostora in sonaravne rešitve ter urbana mobilnost.

Ta partnerstva poudarjajo vse pomembnejšo vlogo mest pri odzivanju na podnebno in okoljsko krizo s spreminjanjem vzorcev proizvodnje, potrošnje in delovanja. Zelena partnerstva prepoznavajo in poudarjajo potrebo po sodelovanju za zmanjšanje vpliva, ki ga imajo urbana območja na okolje, ter hkratno izboljšanje kakovosti življenja in moči skupnosti.

Na dogodku bomo prisluhnili predstavnikom mest širom Evrope, ki nam bodo skozi predstavitve inovativnih rešitev, ki so jih uvedli v svojem lokalnem okolju, približali vsebino oblikovano v akcijskih načrtih partnerstev Urbane Agende za EU.

 

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani dogodka in na družbenih profilih IPoP – Inštituta za politike prostora, kjer bomo v kratkem tudi odprli prijave in objavili program.

 

Zelene prakse mest – spletna stran dogodka

Green Urban Actions – Event website (English)

Konferenco organizirajo Ministrstvo RS za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Foto:  Miha Rekar iz Unsplash

The post Mednarodna konferenca Zelene prakse mest appeared first on IPoP – Inštitut za politike prostora.

Vsebina na strani Mednarodna konferenca Zelene prakse mest se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI