Izobraževanje za izvajanje pešbusa in bicivlaka

0
277

Inštitut za politike prostora vabi na seminar z naslovom Izobraževanje za izvajanje pešbusa in bicivlaka v Vodnikovo domačijo v Ljubljani, 20.10.2016 ob 9.uri.

Na seminarju, namenjenem predvsem ravnateljem osnovnih šol, bomo predstavili svojo izkušnjo spremljanja otrok v šolo v obliki pešbusa in bicivlaka, ki smo ju izvajali v nekaterih šolskih okoliših v spomladanskih mesecih letošnjega leta. Opisali bomo posamezne korake izvedbe obeh aktivnosti, ki bi  lahko pomagali pri njunem izvajanju tudi drugim osnovnim šolam po Sloveniji. Naša želja je, da se v pešbus in bicivlak vključi čim več osnovnošolskih otrok in da se s tem poveča njihova vsakodnevna telesna aktivnost, njihova samostojnost, koncentracija pri pouku, da se okrepijo socialne vezi in izboljša kvaliteta okolja šolskega okoliša.

Seminar organiziramo v okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi, v katerem sodelujemo z nevladnimi organizacijami CIPRA Slovenija in Focus.

Prosimo Vas, da svoj prihod potrdite na naslov tatjana.marn@ipop.si ali preko spletnega obrazca do 19.10.2016.

Izmed udeležencev na obeh dogodkih bomo izbrali tudi udeležence brezplačne ekskurzije z ogledom dobrih praks v Bolzano, Italija, 24. in 25. novembra 2016, kjer se bomo v praksi seznanili z uspešno prometno ureditvijo občine ter z načini, kako na lokalni ravni uveljaviti trajnostno mobilnost.

Projekt »Trajnostna mobilnost v praksi«, ki ga izvajajo Cipra Slovenija, Focus – društvo za sonaraven razvoj in Inštitut za politike prostora – IPoP, iz sredstev Sklada za podnebne spremembe financira Ministrstvo za okolje in prostor.

Vljudno vabljeni!

Vabilo in program dogodka

FB dogodek

Vsebina na strani Izobraževanje za izvajanje pešbusa in bicivlaka se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI