How can citizen’s crowdsourcing foster democracy in Europe?

0
295

Inštitut za elektronsko participacijo in Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo vabita na mednarodno konferenco z naslovom HOW CAN CITIZEN’S CROWDSOURCING FOSTER DEMOCRACY IN EUROPE?, ki bo potekala v sredo, 26. oktobra 2016, s pričetkom ob 9.00 uri v Radisson Blu Plaza hotelu, Bratislavska cesta 8, Ljubljana.

Namen konference je razpravljati o različnih vidikih množičnega sodelovanja ljudi (crowdsourcing) v demokratičnem življenju in političnih odločitvah na nacionalni in evropski ravni, predstaviti praktične primere ter opredeliti okvir za uporabo inovativnih metod elektronske participacije na primeru množičnega sodelovanja v demokratični razpravi o prihodnosti Evropske unije.

Organizatorji ocenjujejo, da je konferenca zanimiva za lokalne skupnosti, saj so teme demokracija, Evropska unija, državljani in digitalne tehnologije. Relevantni so tudi govorci in predstavljeni primeri iz prakse. Vabilo na konferenco se nahaja na tej povezavi.

Na programu konference sta tudi praksa iz MO Maribor in projekt Pametni glas, katerega razvijajo za potrebe zagovorništva občanov na lokalni ravni.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku, udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije dogodka prosimo za obvezno potrditev udeležbe prek spletne prijavnice do ponedeljka, 24. oktobra 2016.

Vsebina na strani How can citizen’s crowdsourcing foster democracy in Europe? se avtomatsko generira s spletne strani https://skupnostobcin.si/dogodki/feed/, z dovoljenjem avtorjev.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here