Drugo srečanje medresorske fokusne skupine za oblikovanje krajinske politike

0
207

Projekt Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike opozarja na to, da sta skrb za varstvo in razvoj krajine v procesih urejanja prostora v Sloveniji nepovezana in premalo učinkovita. V prostoru smo priča postopni razgradnji kakovosti in zmanjševanju razvojne vrednosti slovenske krajine kot skupnega razvojnega vira.

Na spletni strani projekta je pred kratkim objavljeno Skupno poročilo tematskih delavnic, ki so bile izvedene v prvi polovici leta 2019. Štiri tematske delavnice so delovni skupini projekta omogočile širok vpogled v prakso urejanja krajine in so pomembno razširila izhodišča za pripravo Predloga koncepta krajinske politike.

V četrtek 26. septembra 2019  bo organizirano Drugo srečanje medresorske fokusne skupine v prostorih Ministrstva za okolje in prostor. Skupina se bo seznanila z ugotovitvami projekta in predlogi za oblikovanje koncepta ter dokumenta krajinske politike Slovenije.

The post Drugo srečanje medresorske fokusne skupine za oblikovanje krajinske politike appeared first on IPoP – Inštitut za politike prostora.

Vsebina na strani Drugo srečanje medresorske fokusne skupine za oblikovanje krajinske politike se avtomatsko generira s spletne strani http://ipop.si/feed/?cat=-143, z dovoljenjem avtorjev.

DELI