Dogodek »Urbani razvoj z aktivacijo javno zasebnega partnerstva«

0
499

Ministrstvo za okolje in prostor organizira dogodek z naslovom »Urbani razvoj z aktivacijo javno zasebnega partnerstva (JZP)«, katerega namen je celovito obravnavati možnosti razvoja JZP na lokalnem nivoju v Sloveniji.

Izvajanje razvojnih urbanih projektov je ključnega pomena za dvig kakovosti bivanja in ohranjanje konkurenčnosti mest. Občine so v preteklih letih sprejele trajnostne urbane strategije in druge razvojne dokumente, ki opredeljujejo glavne cilje želenega razvoja. Doseganje teh ciljev je odvisno od uspešnosti oz. zmožnosti izvajanja projektov v praksi, pri čemer se javni investitorji soočajo s številnimi izzivi. Eden večjih je financiranje projektov, saj zaradi javnofinančnih omejitev nekaterih pomembnih projektov ni mogoče izvajati le z lastnimi sredstvi oz. je potrebno časovnice izvajanja projektov podaljševati skladno s svojimi finančnimi zmožnostmi.

Ustrezna priprava projektov in uporaba inovativnih pristopov k financiranju projektov v mestih je zato  ključna za učinkovito rabo razpoložljivih proračunskih sredstev in posledično pospešeni trajnostni urbani razvoj. Pri tem velja raziskati možnosti prehoda financiranja projektov s sredstvi, ki so na razpolago v proračunu javne inštitucije na financiranje projektov s soudeležbo zasebnih partnerjev v okviru JZP.

Odprto za javnost. Prosimo, da svojo udeležbo prijavite na elektronskem obrazcu do petka, 9. marca 2018, do konca dne oz. do doseženega predvidenega števila udeležencev. Za dodatne informacije o dogodku se lahko obrnete na e- naslov: rok.klemencic(at)gov.si 

Program

Lokacija: konferenčni prostori Hiše Evropske unije v Ljubljani, Dunajska cesta 20, Ljubljana

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here