3. srečanje Iniciative Združeni za pametna trajnostna mesta (U4SSC)

0
251

Ekonomska komisija Združenih narodov za Evropo (UNECE) in Mednarodna zveza za telekomunikacije (ITU) organizirata 3. srečanje iniciative Združeni za pametna trajnostna mesta (United for Smart Sustainable Cities Initiative – U4SSC), ki bo potekalo 26. aprila 2018 v Malagi v Španiji.

U4SSC je pobuda Združenih narodov za podporo doseganju 11. cilja trajnostnega razvoja: Poskrbeti za odprta, varna, vzdržljiva in trajnostna mesta in naselja (Agenda 2030 za trajnostni razvoj) in predstavlja svetovno platformo za podporo politikam in za spodbujanje uporabe IKT za lažji prehod v pametna in trajnostna mesta.

Glavni cilji srečanja so:
–        preveriti naloge U4SSC,
–        predstaviti rešitve, razvite v okviru U4SSC v letu 2017,
–        zagotoviti platformo za predstavitev stališč o aktualnih trendih in za razmislek o možnostih za opredelitev strategij, med drugim o standardizaciji, vključevanju in interoperabilnosti za izgradnjo pametnejših in bolj trajnostnih mest;
–        razmisliti o prihodnjih aktivnostih in pripraviti akcijski načrt za 2018–2019;
–        vključiti se v razpravo o Global Smart Sustainable Cities Index.

Na srečanju se bodo zbrali vodilni strokovnjaki na področju pametnih mest in trajnostnega urbanega razvoja, od mestnih načrtovalcev do inženirjev, oblikovalcev, oblikovalcev politik, uradnikov, regulatorjev, akademskih strokovnjakov in strokovnjakov za standarde.

Dogodek je brezplačen in odprt za vse – za predstavnike vlad, mest, združenj mest, mednarodnih, lokalnih ali regionalnih organizacij, zasebnega sektorja, znanstvenih in raziskovalnih institucij, nevladnih organizacij ter za posamezne strokovnjake iz držav članic IUT in UNECE (tudi Slovenija).

Več o srečanju na tej povezavi.

Srečanje se bo odvijalo v povezavi z 9. forumom Greencites – Forum of Urban Intelligence and Sustainability, ki bo potekal od 25. do 26. aprila 2018, prav tako v Malagi, Španiji. Forum združuje vse akterje, ki sodelujejo pri oblikovanju pametnih mest. Kot skupna pobuda institucij, občin, podjetij in strokovnjakov ponuja prostor za razpravo o prihodnosti mest, da bodo trajnostna in pametna. Forum omogoča vzpostavljanje stikov, izmenjavo izkušenj, oblikovanje projektov ter predstavitev storitev za razvoj pametnih mest. Osredotoča se na več tem, od upravljanja in sodelovanja prebivalcev do energetike, gospodarstva, mobilnosti, okolja, prostora in tehnoloških rešitev. Več informacij na tej povezavi.

DELI

NAPIŠI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here